tiistai 7. helmikuuta 2017

Sannan kehitystehtävä (materiaalin tuottaminen ja jakaminen)

Minä tein omana tämän kurssin kehittämistehtävänä pienen kokeilun spark.adobe.com -palvelulla. Tämä palvelu ei ollut minulle ennestään mitenkään tuttu. Kokeilin ohjelmaa niin, että tein sillä pienen videon. Kuvat videoon olivat omia matkakuviani Norjan reissulta ja niihin lisäsin vain pienen tekstin eli mistä kuva on otettu. Video oli ihan helppo tehdä, kuvia voi laittaa kuinka paljon haluaa, samoin tekstitä ja videon pituuden voi itse määritellä Taustamusiikiksi olisin halunnut jotain norjalaista artistia, mutta se ei onnistunutkaan Youtubesta lisäämällä, vaan musiikki olisi pitänyt olla koneella ladattuna.

Tämä ohjelma tuntuu kieltenopettajan näkökulmasta ihan käyttökelpoiselta. Kieltenopiskelussa on niin paljon kulttuuria mukana, että tällaisia ns.”nähtävyys”-videoita on helppo teettää sekä oppilailla että opettajana. Itselläni on hyvin kattava määrä omia valokuvia reissuilta, että silloin ei tarvitse miettiä edes tekijänoikeuksia niiden levittämiseen. Tällaisen videotehtävän tekeminen toisi varmasti myös vaihtelua opetukseen ja jos oppilaat itse niitä tekisivät, oppisivat he väkisin myös jotain maan historiasta, kulttuurista jne. Olen aika varma, että tätä työkalua tulen jatkossakin käyttämään.

Välkommen till Norge (video)

Sanna Uotila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.