Päätöswebinaari 7.12.2017

Scholae Futurum -hankkeen kaikille avoin ja maksuton päätöswebinaari pidettiin torstaina
7.12.2017 teemalla Hyvät ideat jakoon! Jakaminen on ollut tämän reilun vuoden kestäneen lukio-opettajien täydennyskoulutushankkeen keskeinen teema. Monet oppimistehtävät on jaettu tähän blogiin ja uusia tulee vielä loppuvuoden 2017 ajan. Myös kaikki koulutusten materiaalit on jaettu avoimella lisenssillä. Webinaarissa teemaa avasi Matleena Laakso alla olevan kolmen teeman kautta.


Hyvät ideat jakoon! -webinaarin kolme teemaa


 • Millaisia ideoita ja miten hankkeessa on jaettu? Miten toimi blogissa jakaminen, entä Padlet ja Zeemaps? 
 • Hyviä sovelluksia opettajan työkalupakkiin: Tässä osuudessa esitellään verkon maksuttomia sovelluksia, niiden käyttötapoja ja muutamista myös niiden viimeisimpiä muutoksia. Moneen saat kokeilulinkin ja vinkin ohjeisiin. Esillä on mm. sisällön tuottaminen ja julkaiseminen, opiskeltavan asian havainnollistaminen ja sähköisten kyselytyökalujen monipuoliset käyttötavat. 
 • Miten pysyä opettajana ajantasalla? Mistä löytää verkostoja, blogeja, sovelluksia ja uusia ideoita?

Tallenne, linkit ja materiaalit


Ole ystävällinen ja ilmoittaudu tällä ilmoittautumislomakkeella, vaikka katsot vain tallenteen (60 min) . Näin saamme rahoittajana toimivalle OPH:lle tarvittavat osallistujatiedot.

Linkkejä webinaarista

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Kovasti on hienoja mahdollisuuksia digitalisoida opetusta. Ohjeet ovat selkeitä ja tarvittaessa lisätietoa saa linkeistä. Kokeilin jo google expeditionsia, mikä toimi hyvin. Seuraavaksi eli joululoman jälkeen voisin kokeilla quizlettiä ja sen jälkeen padlettiä.
  Miten on Matleena, voiko sinua vaivata, jos en pääse eteenpäin jossakin sovelluksessa eikä työkaveritkaan osaa auttaa?
  Tässä samalla hyvää joulua kaikille!
  T. Anna-Mari Lahti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä voi minulle laittaa viestiä ja avun paikkoina kannattaa myös muistaa lukuisat Facebook-ryhmät, kun niissä on monia monen alan osaajia valmiina auttamaan. Opeverkostot googlaamalla löytää niistä listauksen. Tässä yksi, mistä apua saa nopeasti: https://www.facebook.com/groups/tvt.oppimisessa.ja.opetuksessa.aloittelijat/

   Eikä ollutkin kiva tuo Expeditions!
   Hyvää joulua sinulle ja kaikille muillekin!

   Poista

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.