sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Opettajat ja oppijat materiaalin jakajina ja tuottajina: kehittämistehtävä

Venäjän B3-kielen 5. kurssi, 7 opiskelijaa

2 x 75 min. itsenäistä työskentelyä

Opiskelijat kirjoittivat 3-5 päivän ajan päiväkirjaa venäjäksi ja tekivät päiväkirjasta Sway-esityksen (O365) opettajan ollessa valvomassa yo-kuunteluja (vk 7). Apua sai oppikirjasta (Ateljee 2) "Rakas päiväkirja" –kappaleesta ja opettajan jakamasta sanalistasta "14 Päiväjärjestys" (Suomen venäjänopettajien yhdistyksen oppimateriaalipaketti 2014-2015).


Tässä opiskelijoille annettuja ohjeita:

"Käytä O365:ssa olevaa Sway-esitysohjelmaa. Voit valita jonkin valmiin pohjan ja luoda esityksesi siihen. Valitse taustalle joitain omia kuviasi tai etsi Pixabaystä tai Googlen kuvahaulla CC (Common Creatives) –lisenssillä merkittyjä vapaaseen käyttöön tarkoitettuja kuvia. Kuvan yhteyteen voit kirjoittaa päivästäsi. Muista, että kaiken ei tarvitse olla totta. Käytä mielikuvitustasi. Huom! Venäjäksi on helpompi kirjoittaa menneessä ajassa eli preteritissä: verbin loppuun tekijän mukaan л, ла, ло, ли."

Esitysten kieliasun työstämistä jatketaan hiihtoloman jälkeen (vk 9) yhdessä opettajan kanssa. Yksi opiskelija teki esityksen mieluummin PowerPoint-ohjelmalla ja yhdellä oli vaikeuksia tietokoneen kyrilliikan kanssa, joten hänelle on annettu lisäaikaa. Mielestäni kokeilu onnistui aika hyvin!

Tässä esimerkkejä opiskelijoiden esityksistä:

Sari Nojonen, englannin ja venäjän opettaja, Halikon lukio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.