keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Arjaleenan Google Classroom

Meillä on Nurmijärvellä käytössä Edison-oppimisalusta, jonka kautta saamme samoilla tunnuksilla käyttöön sekä MO365 että Google Suite for Educationin palvelut. Koska Edisonissa itsessään on Kurssit ja Oppitunnit, joiden kautta oppitunteja voi oppilaille jakaa, en ole aiemmin käyttänyt Google Classroom:ia opetuksessa.

Tätä kurssia varten päätin laatia Oppitunnin oppilaille tuoden sinne mahdollisimman monta kurssilla esitettyä sovellusta. Esimerkiksi Quizlet ja EDPuzzle antoivat jo jakamisvaiheessa vaihtoehdoksi jakaa Classroomissa oma tuotos. Muille alustoille jakaminen olisi pitänyt tehdä linkin kautta.

Google Classroom oli ihan helppo ja kätevä käyttää, ja toimii varmastia lustana opetukselle siellä missä Google-tunnukset ovat käytössä oppilailla. Ilman tunnuksia ja organisaation ulkopuolelta Classroomiin ei pääse, joten opettajien väliseen materiaalin jakoon se toimii vain organisaation, eli kunnan, sisällä. Samoin tietysti myös oppilaille.

Siksipä esittelen aikaansaannostani alla olevan linkin kautta MO Sway-ohjelmalla. Sitä eivät kunnanrajat pysäytä.

https://sway.com/NZW63Gq2fyfnEPZM

Jatkossa oppitunnin ja kurssin sisältöä muokatessani pyrin laatimaan tehtävät kurssin aiheeseen liittyviksi, ei niinkään yksittäisen kappaleen aiheeseen liittyväksi. Lisäksi täytyy miettiä millaista lisämateriaalia oppilaat oikeasti kaipaavat. Nuo sanastoharjoitukset ovat tarpeeseen, samoin sanakokeen laatiminen sähköisesti toisi aikaa opettajan arkeen. kielioppiharjoituksissa luotan vielä kirjasarjojen omaan materiaaliin.

Arjaleena Falck

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.