keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Opettajat ja oppijat materiaalin tuottajina ja jakajina -oppimistehtävä / Petri Sakala

Ajatus oli ensi syksyn Pariisin-opintomatkaa ajatellen kehittää jotain vähän modernimpaa kuin vain tylsä paperinen Word-dokumentti, jolla voisi rohkaista opiskelijoita astumaan turistivirroista sivuun ja tehdä shoppailun ohessa tai jopa sen sijaan jotain sivistävää. Minulla on opintomatkoillani ollut tapana, että viimeisenä Pariisin-päivänä opiskelijat saavat vapaammin liikkua kaupungilla, kun ovat jo ehtineet oppia "Pariisin tavoille".

Päätin luoda ThingLinkin avulla metrokartan päälle oman "10+1 erikoisempaa käyntikohdetta Pariisissa"-matkaoppaan (https://www.thinglink.com/scene/878903028197883906). Voin päivittää opasta tarpeen mukaan, jos joku kohde päättääkin sulkea ovensa tai joku vielä parempi osuu kohdalle. Metrokartan valitsin sen takia, että se löytyi CC-formaatissa ja oli siksi vapaammin käytettävissä. Metro on myös kätevä kulkuväline kohteiden välillä ja viimeisenä päivänä opiskelijat osaavat sitä jo näppärästi käyttää.

Pallukat sijaitsevat suunnilleen siinä missä kohdekin, mutta koska metrokartta on vähän epätarkka, yritin myös lisätä jokaiseen aukeavaan ikkunaan kuvankaappauksen Google Mapsista jossa olisi kyseisen kaupunginosan tarkka kartta. ThingLinkin ilmaisversioon ei kuvaa kuitenkaan voinut liittää. Toisaalta kohdeikkunassa on tarkka osoite, hotellissamme WiFi-yhteys ja opiskelijoilla kännykät, joilla voi tarvittaessa navigoida. Ja voivathan he ottaa vaikka kännykällä minun paperisesta karttakirjastani kuvan, jonka avulla kohde varmasti löytyy.

Mahdollinen jatkoidea tähän on se, että opiskelija kirjoittaa pienen kuvauksen valitsemastaan kohteesta ja liitän sen kyseisen kohteen ikkunaan.
Toinen, vähän laajempi kehitysidea on, että jokainen opiskelija kirjoittaa pienen kuvauksen jostain käymästämme kohteesta (siis muistakin kuin tällä kartalla näkyvistä) ja kokoamme matkaraportin Pariisin CC-formaattisen kaupunkikartan päälle aukeaviin kohdeikkunoihin.
Lisäksi saatan tehdä ThingLinkin avulla matkaoppaan Pariisin päänähtävyyksistä, joihin opiskelija voi perehtyä jo ennen kohteelle menoa.

Petri Sakala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.