maanantai 10. huhtikuuta 2017

Mobiililaitteiden hyödyntäminen opetuksessa, Mervin ja Pian koonti

Mervin ja Pian koonti vapun rastiradasta, jota esiteltiin webinaarissa

Toteutamme 8-10 erilaista rastia, joilla hyödynnetään Aurasmaa ja QR-koodeja sekä tehtävänannoissa että siirtymissä seuraaville rasteille. Esimerkki Aurasman vapputehtävän ohjeesta löytyy tästä kuvasta, jonka saa auki seuraamalla Aurasmassa käyttäjää PernionLukio. Käyttäjätunnus on koulumme yhteinen ja sitä on tarkoitus käyttää jatkossakin lukiollamme.

Rastiradan ideana on opettaa opiskelijoita sekä opettajia käyttämään Aurasmaa ja QR-koodeja, jotta ne voidaan ottaa myöhemmin järkevällä ja toimivalla tavalla osaksi opetusta. Lukuvuoden lopussa lukiollamme järjestetään retkipäivä, jonne opettajat pääsevät itse kokeilemaan rastien tekoa koulutuksessa oppimiamme välineitä hyödyntäen. Näin opiskelijat harjoittelevat kahteen kertaan sovellusten käyttöä ja opettajat ensin harjoittelevat käyttöä ja pääsevät sitten itse tuottamaan sisältöä kyseisten sovellusten avulla.

Lukion opiskelijakunnan hallitus on vastuussa vapun järjestämisestä lukiollamme, joten he tulevat mukaan radan tarkempaan suunnitteluun. Tämän vuoksi suunnitelmamme on vielä osittain keskeneräinen.

- Pia ja Mervi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.