tiistai 4. huhtikuuta 2017

Ideoita Suomi100-teemapäivien kielten pajaan

Alla on ajatuksia Suomi 100 vuotta -teemapäivien kielten pajaan koulutuksessa saatujen vinkkien pohjalta.

Aluksi opiskelijat miettivät pareittain tai kolmestaan teemaan liittyvän kysymyksen ja vastausvaihtoehdot, opettaja kokoaa näistä Kahootin, jota pelataan pajan lopuksi.

Vaihtoehtoisia tehtäviä, joista voi valita yhden tai useamman:
  • Opiskelijat ottavat etukäteen valokuvan merkityksellisestä maisemasta (tai käyvät ottamassa kuvan ulkona), ja ainakin osa lataa puhelimeensa Prisman tai vastaavan sovelluksen. Maisemasta tehdään Prisman avulla ”taideteos”, joka laitetaan Peda.nettiin koulun kotisivuille. Opiskelijat kirjoittavat haluamallaan vieraalla kielellä kuvasta, tai vähintään lisäävät vieraskielisiä sanoja kuvan ympärille. 
  • www.wittycomics.com sarjakuvan teko suomalaisuuteen liittyen vieraalla kielellä, sarjakuvasta kuvakaappaus ja vienti Peda.nettiin.
  • Vieraskielinen runo
  • Videonpätkän tekeminen ja kuvaaminen kännykällä, koululle Youtube-kanava? Tuotokset kootaan koulun Peda.net sivulle ja käytäville printataan qr-koodeja.
Maria Helin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.