sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Markon kokemuksia sähköisen arvioinnin kurssista

Omat odotukseni tulivat täytettyä aika hyvin eli pääsin tutustumaan uusiin ohjelmiin ja kokeilemaan niiden käytöä. Osa ohjelmista oli vanhastaan tuttuja, joita olen jo käyttänyt aikaisemminkin. Kertaus kuitenkin mahdollisti päivitysten antamia uusia mahdollisuuksia ja muiden kokemukset auttoivat näkemään ne uudessa valossa. Suurin ongelma on ollut kiire eli en ole oystynyt osalllistumaan läheskään kaikkiin livenä, jolloin kommentointi mahdollisuus on ollut hankalampaa.

Ajatukseni oli että saisin tältä ja muiltakin kursseilta ajatuksia etäkurssien käyttöön. Erityisesti nuo viimeisen kerran äänitysohjelmat ovat sopivia siihen käyttöön. Käytännön kannalta keskeisin juttu on kommenteissa jo käsittelemä kokeilu, jossa pyrin käyttämään mahdollisimman laajasti erilaisia ohjelmia. Kokeilun tarkoitus ei ole vain se että minä opettajana käytön niitä vaan se että myös oppilaat opettelisivat uusia ohjelmia tai ainakin "joutuisivat" käyttämään erilaisia ohjelmia. Samalla tulee kerättyä kokemuksia kahden eri koulun tasosta käyttää sähköisiä ohjelmia ja koneita ylipäätään.

Tämä on edelleen alkuvaiheessa eli kyselyt lähtötasosta olen tehnyt ja keräillyt ohjevideoita näiden ohjelmien käytöstä. Seuraavaksi oppilaat tutustuvat teemaan eli Homeroksen Ilias ja Odysseian jälkiosaan eli Odysseukseen. Tämän kertomuksen sisältö selvitetään ensin muistiinpanoja tehden wordilla tai powerpointilla. Tämän jälkeen he saavat päättää tekevät varsinaisen käsittelyn millä ohjelmalla ja kenen kanssa. Vaihtoehtoina annan mm. socrative ja kahoot tietokilpailun tekemistä varten, Imovie trailerin tai elokuvan tekoa varten jne. Oppilaat saavat myös itse ehdottaa jotain itselle sopivaa ohjelmaa tai tapaa pureutua teemaan.

Et semmosta so far...

terv

Marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.