Ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen ja lukio-opetuksen muutos 1.2.2017

Ylioppilaskirjoitusten sähköistäminen ja lukio-opetuksen  muutos (2 op)

Moduulin pääpaino on sähköisissä yo-kirjoituksissa. Moduuli sisältää yhden lähipäivän ja verkkotyöskentelyä.

Kurssi alkaa lähipäivällä 1.2.2017 ja sen jälkeen on itsenäistä työskentelyä kevään ajan.

Kouluttajana Pasi Rantala (rehtori, Säkylän seudun lukio ja Säkylän yhteiskoulu)

Koulutuksen tarkoituksena on tukea kurssilaisia pitämään koeviikon kokeita Abitti-järjestelmällä (apunaan joko Nettiniilo tai koulun oma järjestelmä), sekä käyttämään opetuksessaan harjoitusmielessä ylioppilaskirjoituksissa käytettävissä olevia ohjelmia. Koeviikolla on ainoa mahdollisuus harjoitella varsinaisiin ylioppilaskirjoituksiin vastaamista.

Lähipäivänä tehdään Tweak-a-bitti ohjelmaa apuna käyttäen oma Abittikoe sekä harjoitellaan liitetiedoston lisäämistä kokeeseen. Lähipäivänä tarvitaan läppäri, jossa on asennettuna Chrome-selain (Tweak-a-bitti toimii tällä hetkellä vain Chromesssa).

Lisäksi tarvitaan käyttäjätunnus jasalasana Abittikoejärjestelmään. Se kannataa tehdä etukäteen:

Verkkotyöskentelyosiossa jokainen kurssilainen perehtyy (ja raportoi) Libreofficen eri ohjelmiin sekä ainakin yhteen seuraavista: InkScape, GIMP,  Dia, Geogebra (lähinnä matemaattisten aineiden opettajat) tai muihin erikseen sovittaviin ohjelmiin. Kaikki mainitut ohjelmat ovat ylioppilaskirjoituksissa käytössä.

Jokainen kurssilainen raportoi myös pitämistään sähköisistä kokeista (menneistä kokeista ja tulevista suunitelmista, kokeen ei välttämättä täydy olla Abittikoe)
Tikulle ladattavia ohjelmia (mm. Libreoffice, voi käyttää ilman asentamista)

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.