Webinaarit

Scholae Futurum -hankkeen kaikkiin koulutuksiin kuuluu webinaareja (web+seminar) eli verkkoseminaareja. Ne toteutetaan videoneuvottelujärjestelmä Adobe Connectin (AC) kautta. Kaikki webinaarit tallennetaan ja ne ovat löydettävissä tästä blogista kyseisen koulutuksen sivulta. Tallenteet on suojattu salasanalla, joten ne ovat vain koulutusten osallistujien katsottavissa.

On suositeltavaa osallistua kyseisenä ajankohtana, jotta pääsee mukaan keskusteluun ja voi ryhmän kanssa kokeilla erilaisia sovelluksia. Tarvittaessa webinaarit voi katsoa tallenteena., sovi tällöin kouluttajan kanssa, miten raportoit sen herättämistä ajatuksista.


Näin osallistut webinaariin


Tarvitset tietokoneen, nettiyhteyden ja mielellään USB-liitännällä olevan kuuloke-mikrofonin. Voit käyttää myös nettikameraa. AC toimii myös mobiililaitteilla omalla sovelluksella, mutta suosittelen osallistumista läppärin/pöytäkoneen kautta, jotta AC:n ulkopuolisten sovellusten käyttö onnistuu kätevästi webinaarin aikana.

Siirry osoitteeseen: https://webmeeting.utu.fi/scholaefuturum (älä käytä Chrome-selainta) ja kirjoita "Enter as a Guest" kohtaan oma nimesi ja valitse "Enter Room". Jos kysytään lupaa joihinkin päivityksiin, salli ne. Niihin ei tarvita asennusoikeuksia. Jos on ongelmia, Matleena tuo tähän varahuoneen osoitteen tai muita ohjeita webinaarin alkaessa. 

Osallistuminen ei vaadi osaamista ohjelman käytöstä tai sen asentamista koneelle. Jokaisen koulutuksen ensimmäisessä webinaarissa tutustutaan myös AC-ympäristöön. Kouluttaja on aina paikalla 15 min. etukäteen ja auttaa tarvittaessa, kuvan ja äänisäätöjen yms. kanssa, 

Suuri osa ongelmista poistuu, kun käynnistät koneen (tai ainakin selaimen) uudelleen ennen webinaariin saapumista. Näin kone osaa etsiä kuuloke-mikrofonin ja kameran, vaikka ne olisi lisätty kesken työpäivän. Usein myös äänitestin tekeminen auttaa. Jos kirjautumisessa tai muutoin on ongelmia, tarkista ensin tältä sivulta webinaarihuoneen osoite tai mahdolliset muut ohjeet. Jos ongelma ei ratkea, soita Matleenalle p. 041 525 0067 ennen aloitusta. Webinaarin aikana puhelin on kiinni.

Lisätietoja AC:sta ja opetusalalle suunnatut webinaarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.