Somen materiaalit ja tehtävät

Webinaarien materiaalit päivittyvät tämän sivun alaosaan upotettuun diasarjaan ja/tai alle kyseisen webinaarin kohdalle. Webinaarien tallenteet löydät tästä Padletista ja salasana sinne on lähetetty ilmoittautuneille sähköpostitse. Koulutukseen kuuluu kuusi webinaaria. Jos et aina pääse niihin reaaliaikaisesti, katso tallenne ja kommentoi sen jälkeen oppimaasi Padletiin.

Halutessasi voit korvata yhden tämän koulutuksen webinaarin jollain toisella someen tai tvt:n opetuskäyttöön liittyvällä webinaarilla, esimerkiksi jos käsiteltävä palvelu on jo sinulle tuttu tai et ole siitä kovin kiinnostunut. Vaihtoehtoisia webinaareja löydät mm. Matleenan blogista. Jaa webinaarin jälkeen keskeisimmät oppimasi asiat tässä blogissa (s-postin olet saanut s-postiisi), em. Padletissa tai Scholae Furutumin Facebookissa.

Alta löydät jo kunkin webinaarin ennakko- ja/tai jälkitehtävät. Ohjeet voivat vielä hieman tarkentua lähempänä webinaareja. Oppimisen kannalta on hyödyllisintä tehdä tehtävät webinaarin aikoihin, mutta tämän hankkeen eri koulutusten viimeisetkin rästissä olevat tehtävät tulee tehdä viim. pe 19.5.2017, jonka jälkeen osallistujille kirjoitetaan todistukset.

Webinaari 1: ti 21.3.2017 Johdanto someen


Ennakkotehtävät (mikäli et tehnyt näitä jo aiemmin osana muita koulutusosioita): Katso hankkeen Kick-Off-webinaarin tallenne, missä on mm. lyhyt katsaus opetusteknologian trendeistä, haasteista ja teknologioista. Sen linkkiä saat ilomielin jakaa myös kollegoillesi tai somen kautta. Merkkaa myös asuinpaikkasi hankkeen yhteiseen karttaan (ks. ohje).


Webinaari 2: ke 29.3.2017
Oppimateriaalia verkosta Jaa jotain –viikon teemalla sekä Instagram ja animaatiot


Webinaari 3: ma 3.4.2017
Somen helpot ja kirjautumatta toimivat palvelut oppitunnilla


Webinaari 4: ke 12.4.2017
Twitter opetuksessa ja ammatillisen verkostoitumisen välineenä

  • Rekisteröidy Twitteriin ennen webinaaria, niin tutkitaan sitten yhdessä sen asetusten muokkaamista ja harjoitellaan viestittelyä. Twitteriin rekisteröidyt osoitteessa https://twitter.com (ks. dia 16 alla olevasta diasarjasta). Käyttäjänimenä käytetään useimmiten omaa nimeä (esim. @matleenalaakso) tai lyhennelmää siitä (Timo Ilomäki on @ilotimo). Monet sovellukset näyttävät joka tapauksessa oman ja käyttäjänimesi rinnakkain.
  • Twitter opetuksessa ja verkostoitumisen välineenä -diasarja 
  • Käytetään testailussa tunnusta #scholaefuturum


Webinaari 5: ti 25.4.2017
Googlen palvelut, etenkin tiedonhaun vinkit sekä YouTube ja blogi

  • Jos haluat harjoitella YouTuben tai Googlen Bloggerin käyttöä webinaarissa, täytyy sinun luoda Google-tunnus (esim. gmail-osoite) ennen webinaaria. Voit kirjautua kaikkiin Googlen palveluihn tällä samalla tunnuksella, joskin oppilaitosten GSE:n (Google Suite for Education) kautta vain tietyt palvelut ovat käytössä. Jos et ole varma, joko sinulla on Google-tunnus, kokeile kirjautumista osoitteessa: https://www.google.fi Mistä tahansa sähköpostiosoitteesta voi tehdä Google-tunnuksen, mutta useinkaan ei ole sallittua tai suositeltavaa tehdä sitä työnantajan tarjoamasta sähköpostista.
  • Tästä voit halutessasi luoda Googlen Blogger/Blogspot-blogin. Myös tämä blogi on tehty Bloggerilla ja tästä löydät ohjediani blogien opetuskäytöstä. Jos blogin tekeminen innostaa, kannattaa se luoda jo ennen webinaaria ja vähän tutkia sen mahdollisuuksia ja sitten osalistua webinaariin kysymyslistan kanssa. Kysymyksiä voi toki aina heittää myös tämän sivun kommenteihin tai hankkeen Facebookiin
  • Tästä voit kirjautua YouTubeen, mitä edellytetään, jos haluat luoda oman kanavan tai editoida ja julkaista siellä videoita tai kommentoida toisen videoita.
  • Googlen palvelut opetuksessa -diasarja
  • GSE (GAFE) Finland - Google Suite for Education -Facebook-ryhmä


Webinaari 6: to 4.5.2017
LinkedIn ja sen omistama tiedostojenjakopalvelu SlideShare

  • Kirjaudu LinkedIn-palveluun ennen webinaaria ja aloita oman profiili luominen. Näin saat enemmän irti webinaarista. LinkedIn omistaa nykyisin SlideSharen, jonne voit kirjautua samoilla tunnuksilla. Esim. alle upotetut diat ovat SlideSharessa ja ne on vain upotettu tähän.
  • Täytä OPH:n palautelomake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi loppuun vähintään etunimi ja sukunimesi ensimmäinen kirjain, jos julkaiset kohdasta NIMETÖN, jolloin nimesi ei näy Google-tunnuksestasi. Kommentti kannattaa aina kopioida itselle ennen kuin valitsee JULKAISE, sillä valitettavasti toisinaan viesti siinä vaiheessa katoaa.